Woorden met C – waarom Wordfeud en Scrabble spelen?

Woorden met C of woorden met Y in Wordfeud. Hoewel we vandaag de dag de keuze hebben uit tienduizenden, zo niet honderdduizenden verschillende soorten spellen en spelletjes die zich ergens aan de grens tussen een spel en een applicatie bevinden, groeit toch het aantal mensen die woorden met letters maken in verschillende varianten van Scrabble. Of het nu op kurnik is, thuis met een bord op de tafel of tijdens een pauze op het werk in een van de honderden applicaties. Maar waarom is het zo? Is het een tijdelijke trend? Zijn woordspelletjes voor meerdere spelers weer in de mode of is Scrabble een blijvertje? Als je het antwoord op deze vraag nog niet weet, bekijk dan zeker onze lijst met 6 redenen waarom je Scrabble zou moeten spelen. Natuurlijk, er zouden er waarschijnlijk 66 zijn, maar voor een goed begin van ons avontuur met het maken van woorden met letters, is dat genoeg!

1. Het is een geweldige manier om de tijd te doden. Woorden met C in Wordfeud

Het kan meer dan een uur duren om een traditionele Scrabble te spelen met vier personen, dat klopt. Maar als je online speelt, kun je een tijdslimiet instellen voor de hele partij. Op de Poolse website kurnik.pl kun je zelfs een partij spelen in minder dan 10 minuten! Zulke wedstrijden zijn misschien niet zo rijk aan lange of mooie woorden, maar ze leren je wel om onder tijdsdruk te spelen. En je kunt gewoon genieten van dit soort entertainment, zelfs tijdens een pauze op jouw werk (en als jouw baas niet kijkt, dan zelfs tijdens het werk… maar dat raden wij je natuurlijk niet aan!). Daarnaast bieden sommige van de mobiele apps een singleplayer-modus. In een van de versies van de Poolse Slowotok (wat logorroe of woordsalade betekent) wat weer een variant van Scrabble is, moet je binnen 2 minuten zoveel mogelijk woorden maken uit letters die zichtbaar op het scherm zijn. Elke dag breng je evenveel tijd door met het inloggen op sociale media!

2. De langste woorden met C en woorden met Y in het Scrabble-woordenboek. Niets brengt een feestje op gang als een Scrabble-partij!

Je bent toch wel eens op een feestje geweest waar alle gasten naar elkaar kijken en een gemeenschappelijk onderwerp proberen te vinden, dat na korte tijd afloopt. Iedereen hoopt dan dat er iemand anders komt of dat er in ieder geval iets op de sociale media komt, iets over iemands bruiloft of ruzie. Maar zo hoeft het helemaal niet te zijn. Het enige wat jullie hoeven te doen is Scrabble spelen om het ijs te breken. En het maakt niet uit wie de winnaar is. Tijdens het spel zullen jullie een paar keer ruzie maken over welke woorden in het woordenboek zouden moeten staan en welke niet. Jullie ontdekken wie de grammatica niet aankan en wie er geschokt wordt door scheldwoorden op het bord. En het zal zeker geen saaie wedstrijd zijn!

3. Scrabble brengt generaties samen

Oké, je kunt Scrabble spelen met vrienden, maar hoe zit het met ouders, grootouders of kinderen? Woorden maken met letters is ook een mooie gelegenheid om met ze te spelen! Niet alleen kun je vrij goed spelen, ongeacht jouw kennis over verschillende weetjes of nieuwtjes op Netflix (en dit zijn onderwerpen die meestal niet besproken worden met mensen die veel jonger of ouder zijn), maar je kunt ook veel woorden van je grootouders leren die tegenwoordig vreemd klinken, maar toch in het woordenboek staan. Alleen voordelen!

4. Het spel voorziet in de behoefte aan competitie zonder microbetalingen

De meeste van de spelletjes die vandaag de dag aan populariteit winnen zijn helaas gebaseerd op microbetalingen. Hoewel ze in theorie free-to-play blijven, is het in de praktijk onmogelijk om niet minstens een tiental euro’s per week uit te geven, om op zijn minst fatsoenlijke resultaten te behalen. Of engelengeduld hebben. Dankzij Scrabble en de meeste van zijn varianten kun je aan wedstrijden meedoen zonder dat je regelmatig geld hoeft uit te geven. Eenmaal aangeschaft zal het bordspel jaren meegaan, en op veel websites, bijvoorbeeld op kurnik.pl kun je gratis spelen. Je hoeft zeker niet elke avond op te offeren om het basisniveau te bereiken. Uiteraard word je niet meteen een kampioen, maar als je een gave voor woordspelletjes hebt, hoef je niet veel tijd te besteden aan het verzamelen van middelen alleen om… meer middelen te ontsluiten. In Scrabble en zijn varianten zal een goede speler vanaf het begin succesvol zijn.

5. Je kunt jouw woordenschat verrijken. Woorden met C of woorden met Y en woordgenerator.

Natuurlijk is het niet altijd nuttig om de spelling van de namen van complexe chemische verbindingen te kennen. Niet noodzakelijkerwijs moet jouw CV informatie bevatten over jouw kennis van alle tweeletterwoorden in Scrabble. Maar de taalregels zouden geen groter geheim voor jou moeten zijn. Door Scrabble en zijn varianten te spelen verrijk je jouw woordenschat en ontwikkel je jouw taalvaardigheid. En het doet toch geen kwaad om een beetje rijkere woorden te gebruiken, of wel? Ook als het maar een warming-up is voor de volgende Scrabble-partij!

Misschien maak je kruiswoordpuzzels? Probeer deze gratis online kruiswoordpuzzel maker – Puzzle Maker.

Of misschien los je kruiswoordpuzzels op? Bekijk de gratis website waarmee je elk kruiswoordraadsel kunt oplossen https://mots-croisés.fr/.

Als je kruiswoordpuzzels oplost in het Pools, raden we deze website aan https://krzyżówka.pl/.

Hou je van Scrabble spelen? Probeer dit unieke hulpmiddel om te winnen in elk spel – Tricher au Scrabble.

Of misschien moet je woorden in de tekst tellen? Dit kun je doen met Conta Parole.

Je kunt ook woorden en letters tellen met Contador de Palabras.